Розмови та дискусії на політичну тематику, про ситуацію на Львівщині та у регіонах, що постраждали внаслідок ранкових обстрілів 25-го квітня.

У студії «Говорить Великий Львів» на телеканалі НТА, гість журналіст, публіцист Віталій Портников висловив свою позицію про вранішню ситуацію.  

Справа в тому, що є абсолютно конкретна мета - це зруйнування української інфраструктури. І це росія робить вже 61-й день поспіль. Це буде продовжуватися, більше того, навіть, у випадку припинення активних бойових дій. Тому, що ця ідея знищення української інфраструктури вона нікуди не дінеться. Можуть закінчитися ракети, літаки, але доки є можливості ворог буде руйнувати. Це і знищити можливість існування української економіки і це залишити Україну без населення», - аналізує Портников

Якщо потрапляння ракет у цивільні об’єкти, приміром у Львові, майже у центрі, то в Одесі зрозуміло, що ракета ішла саме на житловий будинок.

Це тактика, щоби люди думали, що потрібно звідси виїжджати, тому, якщо це сьогодні потрапило в чийсь будинок, завтра може потрапити в мій. Це стратегія обезлюднення. Це не просто тактика, це стратегія російської державності упродовж сторіч», - стверджує журналіст.

Чи пов’язані ці масовані тривоги та обстріли зі святкуваннями Великодня і наскільки вороги розуміють значення цих свят зокрема для західної України? Це не так.

«Ви перебільшуєте, - впевнений Віталій Портников, - я б сказав: ви перебільшуєте їхнє розуміння чужої ментальності. Вони це роблять тому, що для них цього всього не існує. Я не буду говорити про рівень духовності, а про рівень відданості традиціям. Ще з історичних давніх часів і другої світової, там у людей виникла відраза до церкви, як до інституції і до релігійних свят. Я вас хочу переконати, я десь читав, що це напевно, буряти сидять і стріляють по нас, тому що росіяни не стали б стріляти. Та перестаньте, дайте бурятам спокій, вони по суті пригноблений народ. Росіянину бога не існує він сподівається на путіна. Коли всі говорять про пасхальне перемир’я, то от патріарх московський, оце чудовисько в рясі, він же міг просто хоча б це сказати, що я вважаю що на паску може бути мир. Хоча б ці слова, ну він же священник, він же давав якісь священницькі обіти, в нього навіть, оцей язик не повернувся про це все сказати на пасхальні свята. Це взагалі має якесь відношення до церкви?», - ставить риторичне запитання Портников.

Продовження розмови, про ці та інші думки дивіться у прямому етері телеканалу НТА.

Також читайте на сайті ІА «Вголос» про наступне:

ІА "Вголос": НОВИНИ