На Банковій біля Офісу президента України 28 червня пройшла раніше анонсована акція «Державна зрада. Оголошення підозри Зеленському». Про це повідомляють ЗМІ.

Близько 5 тисяч людей під будівлею Офісу президента України взяли участь в акції Організаторами стали партія «Демократична Сокира», організації «Справа громад» та «Рух опору капітуляції».

Протестувальники обурювалися словами Зеленського, які він сказав у своєму недавньому інтерв’ю з приводу затримання російських найманців з ПВК “Вагнера”. Президент України визнав, що така спецоперація дійсно проводилася, хоча раніше в ВП це весь час спростовували.

Учасники мітингу стверджують, що Зеленський був обізнаний про зрив спецоперації із затримання “вагнерівців” і сам спеціально здав білоруському диктатору Олександру Лукашенку всі плани таємної спецоперації. Такі дії Зеленського протестувальники вважають державною зрадою.

«Коли правоохоронні органи недієздатні, а суди знаходяться під впливом Портнова, роль гаранта Конституції, прав і закону має взяти на себе громадянське суспільство», – говориться в заяві організаторів. На їхню думку, Зеленський вчинив злочин, який можна кваліфікувати як державну зраду. А тому біля Офісу президента було оголошено народну «підозру» нинішньому главі держави, під якою підписалися усі охочі.

Один із лідерів партії «Демократична Сокира» Юрій Гудименко закликав українців долучитися до акції «Захистимо країну». За його словами, нинішню акцію можна вважати початком нової революції в Україні.

Акція пройшла мирно, ніяких перепалок або зіткнень з поліцейськими не було.

Нагадаємо, що 24 червня в інтерв’ю каналу “1+1” Зеленський визнав існування спецоперації із затримання “вагнерівців”.

Фото - Павло Бойко

ІА "Вголос": НОВИНИ