На Тернопільщині невакцинованих проти COVID-19 вчителів зобов’яжуть щотижня здавати ПЛР-тест. І робитимуть вони це за власний кошт.

Лише за дотримання зазначеної умови  місцеві педагоги будуть допущені до викладання у школах. 

Обов’язкове ПЛР-тестування запровадять в регіоні у випадку, якщо область вийде із «зеленої» зони карантину та потрапить у «жовту», «помаранчеву» або «червону», повідомляє Zахіd.net.

«Це передбачено постановою Кабінету міністрів України і змінами до неї – щотижнево вчителі будуть здавати ПЛР за власний кошт для того, щоб перевіряти свій стан здоров’я», – заявила головна санітарна лікарка Тернопільської області Оксана Чайчук.

Наразі в області вакциновані більше 11 тисяч педагогічних працівників із 43 тисяч (26%).

Місцеві чиновники кажуть, що освітяни постануть перед вибором – або працювати в нормальному режимі, або йти на дистанційне навчання.

«Якщо в обласних і міських школах немає 80% вакцинованих вчителів і якщо »зелена« зона – то вчимося, якщо »жовта« – то одразу впроваджується дистанційне навчання. Це також стосуватиметься і перших класів», – зазначила начальниця департаменту освіти Тернопільської ОДА Ольга Хома.

Наразі місцевий департамент освіти чекає додаткових рекомендацій від МОН і МОЗ стосовно початку навчального року та процесу навчання.

ІА "Вголос": НОВИНИ