Пілотний курс «Аналітика даних від ПУМБ» Академії Аналітики  завершили 80 студентів з різних регіонів України. 14 випускників-аналітиків ПУМБ запросив на першу роботу за спеціальністю. Курс викликав жвавий інтерес серед молодих людей, які здобувають базову освіту в напрямку аналітики даних. ПУМБ продовжить інвестувати в освіту молоді, надаючи можливість безкоштовно навчатися онлайн в Академія Аналітики ПУМБ в 2022 році.


Курс викликав жвавий інтерес і показав високу потрібність серед молодих людей, які здобувають базову освіту в напрямку аналітики даних. Конкурс склав 18 осіб на місце. Було подано понад 2000 заявок, проведено понад 1000 співбесід. Після двоетапного відбору на навчання зарахували 120 студентів.

«На нашому курсі ніхто не змушує навчатися, студентами рухає власний інтерес та мотивація. Випускники, які закінчили курс - це вмотивовані цілеспрямовані молоді хлопці та дівчата, в яких є найважливіші складові сьогодення - уміння само організовуватися і навчатися. Ми дуже пишаємося, що можемо допомагати цим молодим людям», - прокоментувала керівниця проєкту, Начальниця відділу підбору та адаптації персоналу ПУМБ Анна Сухомлин.

Слухачі курсу здобули навички роботи (hard skills) з такими інструментами як SSRS & Power BI для візуалізації даних, SQL, Python, VBA для аналізу даних, RPA та SharePoint для автоматизації процесів. Також слухачі курсу опановували створення Data Science моделей та Machine Learning. Студенти отримали такі прицільні спеціалізації як  Data Analyst, Data Scientist та Business Analyst.

У відгуках про курс випускники відзначали, що він корисний навчально-практичним форматом і особливо тим, що розроблений експертами банку та професорами Київської школи економіки.

Щоб зацікавити молодь та запропонувати зручний для навчання курс, організатори зробили його максимально відповідним  потребам студентів: курс проходить впродовж червня у вільний від основного навчання час (з 16.00), дає можливість попрактикуватися на кейсах реального бізнесу, спробувати себе не в одному, а в двох напрямках.

Крім того, курс дає поштовх кар’єрі: хтось із випускників отримує роботу в ПУМБ, інші – отримують рекомендацію для роботи в інших компаніях, адже банк зацікавлений в тому, щоб дати поштовх їхній кар’єрі.

 

Викладачі Академії

«В цьому проекті виграв, як бізнес, так і українська молодь.  Нам вдалося дати поштовх кар’єрі молодих спеціалістів та запропонувати перше місце роботи талановитим випускникам-аналітикам. Ефект і інтерес до проекту перевищив наші найсміливіші очікування. Ми плануємо й надалі інвестувати в молодь та продовжувати проект Академії», – зазначила Заступник Голови Правління по роботі з персоналом Тетяна Костюченко.

За результатами активності студентів, їхній успішності та зворотному зв’язку від менторів ПУМБ обрав 14 найбільш успішних студентів та запропонував  їм роботу. Це студенти з Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана, КПІ ім. Ігоря Сікорського, Харківського національного університету ім. Каразіна, Харківського університету радіоелектроніки, Харківського національного університету міського господарства ім. Олексія Бекетова, Національного університету “Львівська Політехніка”, Львівського національного університету ім. Івана Франка, Національного авіаційного університету, Університету банківської справи.

 

Олександр Лопата, випускник курсу, який тепер є співробітником ПУМБ:

«Я з одногрупниками отримав унікальну можливість і  корисні знання. Я вдячний банку за можливість працювати в умовах реального бізнесу, за знайомство зі студентами з усієї України та за особливу атмосферу, в якій хочеться навчатися і працювати. Тепер, коли я став співробітником ПУМБ, розумію, що попереду багато відповідальної роботи: я схвильований і хочу виправдати сподівання, які на мене покладає роботодавець. Але я дійсно пишаюся цією персональною перемогою, бо маю першу роботу в топовому банку, про професійність спеціалістів якого знає увесь банківський сектор».

У конкурсному відборі 2021 брали участь студенти, випускники технічних та економічних вишів, спеціальностей: економічна кібернетика, прикладний системний аналіз, математичний аналіз та інших спеціальностей. Наявність базових  знань в аналітиці була обов’язковою умовою для всіх аплікантів.

Лекції-практикуми проводили ментори-провідні експерти ПУМБ з різних напрямків аналітики.

Стратегічним партнером Академії аналітики ПУМБ виступила Київська школа економіки (КSE), професори якої були залучені в розробку навчальної програми та викладали для студентів в рамках курсу «Аналітика даних від ПУМБ». За один місяць студенти отримали практичні навички роботи з базами даних на основі реальних кейсів з деперсоніфікованими даними.

Про старт набору студентів в Академію Аналітики на наступний рік буде оголошено навесні 2022.

***

Академія Аналітики ПУМБце навчальний проект для студентів-аналітиків старших курсів з усієї України, який має соціальну та бізнес-мету: дати поштовх кар’єрі спеціалістів однієї з найбільш затребуваних у найближчому майбутньому професій, а також формувати кадровий резерв та сприяти розвитку професійної сфери банківського ринку.

ІА "Вголос": НОВИНИ