Конгрес США представив новий проєкт санкцій проти Росії. Під обмеження можуть потрапити Путін і його найближче оточення.

Текст проєкту опублікувала газета The Washington Post, яка послалась на власні джерела.

Цей пакет санкцій включає обмеження проти «Північного потоку 2», оголошення терористами «підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі» та визнання РФ спонсором тероризму тощо.

Окрема увага приділяється персональним санкціям.

Під обмеження може потрапити уся політична верхівка Росії. Зокрема, пропонується ввести санкції проти Путіна, його родини, речника російського президента Дмитра Пєскова, прем'єр-міністра, мера Москви, голови ЦВК, голови слідчого комітету, очільника ФСБ, голови Росгвардії, генпрокурора тощо.

Також автори проєкт пропонують включити до санкційного списку найбагатших російських бізнесменів – Романа Абрамовича, Алішера Усманова, Олега Дерипаску, Олексія Міллера, Ігоря Сєчина, Геннадія Тимченка, Михайла Фрідмана та інших.

Зауважимо, що для того, щоби законопроєкт набув чинності закону, він має пройти слухання в профільних комітетах та бути ухвалений на загальних голосуваннях в обох палатах Конгресу США.

Нагадаємо, крім цього, США готують фінансові санкції проти проросійських агентів в Україні.

Також, Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що якщо залишити дії Росії проти України без реакції, це розв'яже руки іншим автократіям та підірве демократію в усьому світі.

Згодом, ЄС пригрозив Росії потужними санкціями у разі подальшої агресії проти України.

ІА "Вголос": НОВИНИ