Сьогодні на сесії Львівської міської ради зарезервували земельну ділянку для першого перехоплюючого паркінгу – на виїзді з міста, навпроти ТЦ King Cross Leopolis.

 
Про це повідомив секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак. 

 

Новий паркінг з'явиться навпроти ТРЦ King Cross

 

"Роботи мають початись наступного року. Окрім самих паркомісць, буде облаштовано всю необхідну інфраструктуру – зупинки, громадські вбиральні, заклади харчування тощо. Гості Львова будуть мати можливість залишити автомобіль тут і далі пересуватися містом на громадському транспорті" - роз'яснив він концепцію нового паркінгу. 

Нагадаємо, як писав "Вголос",  у 2021 році Соціологічна група «Рейтинг» провела щорічне опитування українських громадян щодо органів місцевого самоврядування та надання ними комунальних послуг. Рейтинги міст України формували на основі різних критерій, серед яких – рівень паркування.

Відтак, згідно з результатами дослідження, 34% опитаних львів’ян вважають, що міська політика в сфері паркування є жахливою, і лише менше 1% мешканців міста має протилежну думку.


Зауважимо, що виконавчі органи ще мусять напрацювати конкретний механізм функціонування цієї парковки – вигідний як для користувачів, так і для міста.
 
"Довгоочікуване і дуже потрібне нам рішення. У майбутньому маємо облаштувати такі ж парковки на кожному виїзді з міста. Сподіваємось, це допоможе суттєво розвантажити дорожній трафік", - додав Маркіян Лопачак. 

ІА "Вголос": НОВИНИ