Померла від коронавірусу 56-річна жителька Івано-Франківська, яка працювала на заводі «Імперово-Фудз». Її чоловік нещодавно повернувся з Чехії, звідки, ймовірно, і привіз небезпечний вірус. Сам він не захворів на коронавірусну інфекцію

Подробиці із посиланням на місцевий вебпортал Курс.

«Навіть страшно подумати, бо вона контактувала з багатьма людьми на тому самому заводі, а потім пішла до дільничного лікаря. Він відправив її додому, сказавши, щоб негайно викликала швидку», - прокоментувала знайома померлої Леся Меєр-Веркалець.

На заводі «Імперово-Фудз», де працювала жінка, підтвердили, що загибла від коронавірусу дійсно у них працювала, проте спілкувалася з мінімальною кількістю людей.

«Ця жінка 1963 року народження працювала оператором машини пастеризації і востаннє була на роботі 12 березня. Ознак і симптомів захворювання на той час у неї не було. Вона не контактувала з харчовою продукцією і мала обмежені контакти з іншими працівниками - саме з 12 березня підприємство рішенням керівництва почало призупиняти діяльність у зв’язку з поширенням коронавірусу в Україні, виробничі лінії поступово зупинялися, а працівників відправляли додому», – повідомили у пресслужбі.

Також, як повідомили, на заводі в цей час проводилися посилені заходи з дезінфекції з профілактичною метою.

Ознаки захворювання з'явилися у жінки 13 березня. Вона звернулася до сімейного лікаря, який поставив діагноз респіраторного захворювання. Жінка залишилася вдома лікуватись, але вже 16 березня у неї почалася задишка. Її доправили в лікарню, підключили до апарату штучної вентиляції легенів, після чого, за версією лікарів, у неї почалася пневмонія, і стан погіршувався. Жінка померла через добу після госпіталізації, ще до отримання результатів тесту на COVID-19.

Її контакти ретельно перевіряють, а кілька її колег, які могли з нею контактувати, перебувають на самоізоляції під контролем лікарів. Лікаря і медсестру, які контактували з померлою, ізолювали.

«Згідно з повідомленням Європейського органу з безпеки харчових продуктів (EFSA), поки немає підтверджень, що харчові продукти можуть бути джерелом або шляхом передачі вірусу. Мусимо зазначити, що ця жінка, як і всі працівники нашого підприємства, не мала фізичних контактів із продукцією - всі процеси на підприємстві повністю автоматизовані саме з метою виключення таких контактів. Крім того, вся продукція проходить термічну обробку за найсуворішими стандартами безпеки та якості», - зазначили на заводі.

Нагадаємо, британські лікарі виявили нові симптоми коронавірусу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ