Про це повідомив прес-офіцер 24-ї бригади Володимир Фітьо.

«Ми не відповідаєм на провокаційний вогонь і не провокуєм, ми — дотримуємся перемир'я. Протиборча сторона, коли є десь на території представники ОБСЄ, час від часу дотримується перемир'я. Хоча був такий випадок, що в Новоолександрівці, під час зйомок сюжету, з іншої сторони по нас відкрили вогонь. Тобто, під загрозу були також поставлені і журналісти», - розповів він.

А от місія ОБСЄ, виявляється, є не надто дієвою, адже має чіткі межі, згідно яких може діяти:

«Місія ОБСЄ однозначно потрібна. Про їхню дієвість...в них є такі інструкції, згідно яких їхня ефективність падає практично до нуля. Якщо, наприклад, розриви в полі, вони туди не підуть, бо в них є інструкція, що далі, ніж 300 м від автомобіля відходити не можна. Ми прекрасно розумієм, що в місії ОБСЄ є багато людей, які працюють не на нашу користь».

Найважчі втрати на фронті були ще у 2014 році, коли українські військові вели наступальні дії.

«Найважчі втрати були 17 червня 2014 року, коли йшли звільняти Сіверськ. Під час цього бою в засідці загинули наші військовослужбовці. Також були й Ізварине, Довжанське — це теж дуже важкі втрати, адже в цей час ми не могли дати відсіч, вогонь по нас вівся з російської території...Вже коли були підписані Мінські домовленості, вималювалась певна лінія розмежування, то війна стала такою більш окопною. І 2017 рік також був важкий, а саме кінець 2016 — початок 2017. Тоді обстрілювались з артилерії такі населені пункти, які за 10-12 км від лінії зіткнення, противник вів себе надзвичайно нахабно. Перед нашою ротацією ситуація більш-менш стабілізувалася, але вона загострилася в іншому напрямку — Світлодарська дуга...», - зазначив прес-офіцер.

За його словами, ситуація постійно міняється, тому пильність втрачати не варто ніде і ніколи. Більше - у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ