Так званий експерт Ігор Коліушко, якого шанує міський голова Львова Садовий, нещодавно договорився до того, що обізвав усіх мешканців сусідніх до Львова місцевих рад ПАРАЗИТАМИ.

Цитата: "Усі приміські села насправді паразитують на Львові – мешканці працюють та лікуються у Львові, діти вчаться у Львові. За всіма старими правилами, вони за це не платили".

Після таких заяв одразу розумієш, що це ніякий не експерт. Таке враження, що своє уявлення про відносини Львова і сусідів він складав на основі заяв пана Зубача.

Отож, розгляньмо по-порядку.

1) Мешканці працюють у Львові.

Так, працюють і за підрахунками міського голови Винник Квурта приносять більше 1 мільярда гривень у міську скарбничку Львова, оскільки ПДФО сплачується за місцем роботи працівника (юридичної реєстрації бізнесу). Плюсуємо до цього сплату ПДВ, а також оплату транспортних послуг під час перебування у Львові.

2) Мешканці лікуються у Львові.

Пан Коліушко вочевидь не знає про реалізацію першого етапу реформи медицини за принципом "гроші ходять за пацієнтом". Окрім того, переважно пацієнти звертаються не до міських лікарень, а до обласних установ, які утримуються з обласного бюджету. Щодо останніх - то станом на сьогодні облрада активно перереєстровує ці заклади і установи в райони, оскільки міська влада Львова не вкладає жодної копійки на їхнє утримання. Ну і якщо мешканці сусідніх до Львова населених пунктів все-таки звернуться за допомогою до будь-якої міської лікарні, то є цивілізований спосіб це вирішити - а саме через надання відповідної субвенції міському бюджету Львова.

3) Діти вчаться у Львові.

Та майже всі місцеві ради мають свої школи. А хто не має — той добудовує. Більше того, якість навчання у приміських школах нічим не гірша, ніж у львівських. А стосовно студентів, то вони вчаться точно не у міських університетах.

Тому теза про паразитування, безсумнівно, взята з медійних фейкометів міського голови Львова Садового.

Натомість хотілось би, щоб наш "експерт", для прикладу, проаналізував зарплати із преміями команди Садового за останні десять років та ефективність їхньої роботи на благо міста Лева. Переконаний, що думка про паразитування діаметрально би змінилася і паразитів він знайшов би у стінах міської ратуші.

Ніхто не заперечує зв`язок між Львовом і сусідніми місцевими радами. Проте налагоджувати співпрацю потрібно не через радянський спосіб - поглинання та насильну колективізацію, знищення місцевого самоврядування, а через європейський метод - створення агломерації, яка полягає у співробітництві та рівноправних відносинах!

ІА "Вголос": НОВИНИ