Політичний експерт Валентин Гладких розповів, чому інші держави постійно нападають на нашу історичну пам’ять і як Україні варто реагувати на такі «претензії».

Про це він розповів у коментарі для ІА «Вголос».

«Я вважаю, що Україні слід спокійно реагувати на такі випади. Ми маємо змиритись із тим фактом, що інші не будуть дивитись на історію нашими очима, а ми, у свою чергу, не зобов’язані дивитись на минуле очима інших держав. На цю тему є прекрасна книжка Ярослава Грицака «26-й процент», де він пише якраз про політику пам’яті та історію. У цій книзі все зводиться до того, що треба змиритись із тим, що не може бути одного погляду на історію. Нам треба жити не минулим, а майбутнім», - пояснив Валентин Гладких.

«А що стосується самого Ізраїлю, то я б їм порадив вчити історію України не за російськими книжками. Їхні постійні ескапади свідчать про те, що вони вивчали нашу історію за російськими або навіть за радянськими підручниками», - додав експерт.

Читайте більше інформації у статті:«Бандера – фашист, УПА – колаборанти!»: чому ніяк не вгомоняться закордонні шовіністи

ІА "Вголос": НОВИНИ