Уряд Італії видав, зважаючи на Різдво, Новий рік та Водохреща, новий указ, який згодом буде оголошено прем'єр-міністром Джузеппе Конте на прес-конференції.

Про це повідомляє Corriere della Sera.

Передбачається, що у святкові дні та напередодні свят, що відбудуться між 24 грудня і 6 січня, вся Італія буде «червоною зоною» з певною новинкою: можливістю виходу з дому для відвідування будинків родичів та друзів, але лише при дотриманні чітких правил.

У дні 28,29,30 грудня та 4 січня Італія опиниться в «помаранчевій зоні». Магазини працюватимуть; бари та ресторани – лише на винос до 22:00. Переміщення між муніципалітетами буде заборонено, але в ці дні дозволено переміщення в межах муніципалітету і на відстань до 30-ти км. Однак їхати до столиці провінції заборонено.

До «червоних днів» належать: 24, 25, 26, 27 та 31 грудня 2020 року, а також 1, 2, 3, 5 та 6 січня.

Правила щодо «червоної зони» забороняють виходити з дому, за винятком питань здоров’я, роботи та терміновості: однак у ці дні дозволено виходити з дому, щоб відвідати будинки родичів та друзів. Комендантська година діятиме з 22 год до 5 ранку.

Під час поїздки в машині не може бути більше двох людей (крім дітей до 14 років або інвалідів). Дозволена одна поїздка на добу. Можна відвідати лише один будинок.

Як повідомляє Центр наукових досліджень університету Джон Хопкінса, в Італії 1 927 778 осіб заразилися COVID-19, із них 67 894 людей загинули.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ