Олександр Данилюк, секретар РНБО у 2019 році та співзасновник Центру національної стійкості і розвитку проаналізував роботу Ради національної безпеки і оборони.

Про це йшлося в програмі телеканалу НТА «Юркевич. Акценти».

Зокрема він наголосив, що санкції РНБО – це дії, які позиціонують, як рішення, які мають результат, а не просто, як інформаційна подія.

«Як є санкції проти каналів Медведчука, я все це сприймаю, там є результат. Немає зараз цих каналів – немає російської пропаганди. А інші санкції по так званих контрабандистах. От я вважаю, що тут вже точно не сфера діяльності РНБО», – заявив Данилюк.

Фактично контрабандою «займається» СБУ. А Зеленський доручив СБУ боротися з контрабандою в 2019 році, тобто козла поставили охороняти капусту.

«Зараз СБУ, щоби показати як вони успішно побороли контрабанду, вони передають перелік санкцій на фізосіб, тобто контрабандистів. Ці санкції приймаються на РНБО. Персональні санкції. Тобто заморожуються активи фізосіб, які в принципі не мають активів, бо все оформлено на когось іншого. – розповів політик.  – Це просто піар. Це контрабанду не зупиняє, взагалі не зупиняє. У цьому списку немає контрабандистів, які фінансують «Слугу народу».

Ці списки вибіркові, тобто це все – імітація, яка не буде мати результату.

Стосовно того, що РНБО буде займатися Харківськими угодами. Виявляється, що рішення було доручити СБУ проаналізувати обставини, за яких пройшло голосування. Але СБУ має цим займатися без доручення.

«Це просто шоу і це мене починає лякати, – каже Данилюк. – РНБО має під час російської агресії займатися саме цими питаннями і робити так, щоб ми були стійкими до зовнішніх і внутрішніх загроз».

Він вказує, що контрабандою мають займатися десятки тисяч інших правоохоронців в інших структурах: СБУ, Бюро економічної безпеки, митниця, національна поліція. Є кому займатися – результат покажіть!

Це відволікання РНБО від чогось дуже важливого і це повна відсутність результатів.

Інакше згодом РНБО ніхто не буде серйозно сприймати, що є дуже великою небезпекою.

«Щодо санкцій проти Медведчука правильніше було би йти через СБУ. Є фінансування тероризму – має бути відкрита кримінальна справа проти Медведчука. Треба її розслідувати і посадити його за те, він сприяє тому, що тисячі громадян України втратили життя. Оце правильний шлях», – зазначив Данилюк.

Санкціями від РНБО хоча б зупинили російську пропаганду. А контрабанда не зупинилася.

А взагалі, РНБО – це не про війну, це не тільки про війну. У нас викликів національній безпеці багато: це енергетична безпека, біобезпека (коронавірус), у нас купа проблем накопичилось за ці роки.

Розвал роботи РНБО може довести до розвалу держави, резюмував Олександр Данилюк.

Раніше Вголос повідомляв:

ІА "Вголос": НОВИНИ