Мер Львова Андрій Садовий звернувся із листом до голови Львівської облради Ірини Гримак та просить обласну владу посприяти із виділенням земельної ділянки для сміттєвого полігону на території Львівщини, аби місто Лева не потонуло у смітті.

Відповідний лист мер Львова надіслав очільниці Львівської облради.

Так, Садовий нагадав: до травня 2016 року сміття зі Львова вивозили та захоронювали на Грибовицькому сміттєвзвалищі. Однак з того часу, як полігон після трагедії закрили, питання утилізації ТПВ є дуже гострим для міста Лева та окремих міст області, адже за рік лише у Львові накопичується понад 250 тисяч тонн сміття.

При цьому Садовий зазначає, що розміщення полігону захоронення ТПВ у межах міста заборонене чинними державними будівельними нормами, тому для цього потрібна земельна ділянка за межами міста.

Також мер побідкався, що неодноразово звертався з питанням придбання такої ділянки для полігону на території Львівщини до тодішнього керівництва області та держави протягом останніх років, однак питання створення регіонального полігону на Львівщині так і не вирішили.

Тепер Садовий заявляє, що зволікання з цього приводу загрожує надзвичайною ситуацією із захороненням сміття та катастрофічними наслідками із санітарно-епідеміологічною ситуацією в регіоні.

Тож просить владу області допомогти надати необхідну ділянку для створення відповідного полігону.

Натомість голова постійної комісії ЛОР з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу Григорій Козловський, за дорученням очільниці ЛОР Ірини Гримак, відповів на прохання мера Львова.

Зокрема, Козловський зауважив, що вищезгадане питання важливе для життєдіяльності місцевих громад. При цьому члени комісії вважають за доцільне за безпосередньої участі мера Львова вивчити усю ситуацію для ухвалення відповідного рішення.

При цьому Козловський наголосив: депутати ЛОР чудово розуміють, що Садовий протягом усіх трьох мерських каденцій не зміг самостійно вирішити це питання і без їхньої допомоги не зможе вирішити і надалі. Відтак, Садового чекають на засіданні профільної комісії і діалогу з депутатами ЛОР.

 

Читайте також:

Більше про це читайте у статті: Нічого особистого – тільки бізнес!

ІА "Вголос": НОВИНИ