Навіть якщо український режисер Олег Сенцов успішно вийде з тривалого голодування, він залишиться людиною з інвалідністю на все життя.

Про це у вівторок, 9 жовтня, в ефірі Радіо Крим.Реалії повідомив лікар-анестезіолог університетської клініки "Хадасса" в Ізраїлі Володимир Бродський.

За його словами, судячи з усього у Сенцова почалася дегенерація клітин усього організму, через що у нього змінюється колір волосся, з'являються набряки на руках і животі.

"Такі набряки є у Сенцова. Ми називаємо це хаосом в імунній системі через нестачу вітамінів і мінералів. В кінці цієї фази людина помирає. Але ми не маємо ніякої об'єктивної медичної інформації щодо стану Сенцова - судити можемо тільки з фотографій, його слів, а також слів сестри та адвоката. Ми бачимо, що голодуючий увійшов з другої фази в третю - це фаза завершальна. Як він з неї вийде, ніхто не знає. Планувати тут нічого не можна, це хаос в усій системі організму. Якщо він з неї вийде і залишиться живим, він людина з інвалідністю на все життя", - розповів він.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ