Американські ракетно-артилерійські системи високої мобільності HIMARS, які використовуються в Україні, мають непрямий, але значний вплив на операції на лінії фронту з Росією.  

Про це йдеться на сайті Пентагону.

«Система M142 HIMARS дозволяє запускати одразу кілька високоточних ракет. США вже надали Україні вісім систем, а минулого тижня ми дали обіцянку надіслати ще чотири. У ЗСУ буде загалом 12 систем. Українці вражають такі цілі, як склади боєприпасів, постачання, інших матеріально-технічних засобів, центри командування та управління. І всі ці речі безпосередньо впливають на здатність проводити операції на передовій. Тому хоча ЗСУ і не стріляють з HIMARS на передовій, ті дуже впливають на хід війни», - заявив високопоставлений військовий чиновник.

Американський чиновник нагадав, що росіяни незаконно вторглися в Україну 24 лютого 2022 року. Війна між росіянами-окупантами та українцями триває вже 142 дні, зазначив чиновник. І хоча вони досягли певних додаткових успіхів, зробити це було нелегко. Зараз наступ окупантів сповільнився.

Під Харковом, оцінюють у відомстві, українці продовжують відбивати спроби Росії завоювати позиції. Те ж саме і стосується ситуації та на околицях Слов'янська. Росіяни публічно заявляли, що вони також хотіли зайти до Слов'янська, але досі не змогли цього зробити.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ