Після десятої масованої ракетної атаки енергосистема відновлюється в плановому режимі — ворогу не вдалося досягти тих цілей, які він очевидно перед собою ставив, погасити нашу енергосистему не вдалося.

Про це повідомляють в Укренерго. 

На цей момент значна частина генеруючих потужностей в системі відновлена, але є значні пошкодження мережі та деяких електростанцій. Вони пов’язані з тим, що це була не одна ракетна атака, а по суті серія атак. Все почалося вночі з серії атаки дронами, потім була масована ракетна атака, і потім ще декілька атак системами С-300 по Харківщині та Миколаївщині. Тобто ворог намагався стріляти сьогодні всім, що має, але глобальної цілі не досяг. Система працює.

 На жаль, через значні мережеві пошкодження нам складно доставляти електроенергію на Харківщині, Київщині, Одещині, Миколаївщині, Херсонщині, Львівщині. Ремонтні бригади «Укренерго» працюють над відновленням мереж постійно, в тому числі й зараз» - голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький розповів в ефірі національного телемарафону про наслідки сьогоднішньої терористичної атаки для енергосистеми України.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», 29 грудня, внаслідок чергової масованої ракетної атаки російських окупантів енергосистема України зазнала уражень. 

ІА "Вголос": НОВИНИ