Колишня виконувачка обов'язків міністерки охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заблокував перенесення канабісу з категорії наркотиків, обіг яких заборонений, до категорії речовин, обіг яких обмежений.

Відео із заявою Супрун опублікував журналіст, речник Маршу Свободи на реформування наркополітики в Україні Тарас Ратушний у Facebook.

«Ми в останнє засідання уряду подали зміни до постанови, щоб медичний канабіс був доступним для пацієнтів. Всі погодили — СБУ, МЕРТ, Мінфін, ми ... Єдиний, хто заблокував, це був Аваков і МВС», — сказала Супрун.

За її словами, МОЗ двічі намагався внести зміни до зазначеної постанови, і двічі МВС блокували ухвалення цього рішення. Там пояснювали, що для віднесення канабісу в категорію наркотиків з обмеженим обігом нібито необхідні зміни до Кримінального кодексу.

«Але це неправда, тому що це медичний канабіс, так само, як інші наркотики, які використовуються як ліки, може контролюватися через Держлікслужби, — стверджує Супрун, — Тому можете подякувати пану Авакову за те, що немає медичного канабісу зараз в Україні, доступного для наших пацієнтів».

Як писав «Вголос», очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун написала заяву про звільнення на ім’я новопризначеного прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Згодом під стінами Міністерства охорони здоров’я у Києві активісти влаштували акцію подяки Уляні Супрун та її команді. Перед цим користувачі у соціальних мережах запустили хештег #ДякуюУляна.

Нещодавно після відходу з посади в. о міністра охорони здоров’я Уляна Супрун планує і далі працювати в області медицини. Також вона повідомила, що і надалі буде вести блог у Facebook, де розвінчувала медичні міфи.

ІА "Вголос": НОВИНИ