У ніч з 28 на 29 серпня 2019 року близько 3 години ночі стався обвал частини будинку на вулиці Грушевського, 101/1. Трагедія забрала життя восьми людей, серед яких двоє – діти.

Про це нагадує Дрогобицька міська рада. 

Під завалами будинку загинули Ольга Баран (44 роки), Катерина Горняк (79 років), Степан Мисів (57 років), Євгенія Нищук (80 років), Валерій Пилипців (42 роки), Валентина Джуринська (64 роки), Анна Груздєва (21 рік), Давид Стахів (5 років).

Станом на 28 серпня 2020 року, всім мешканцям будинку, які внаслідок обвалу втратили житло, придбано нові помешкання на загальну суму 40 мільйонів 416 тисяч гривень. Кошти для закупівлі житла залучено з Державного резервного фонду.

Мешканці мали змогу придбати житло більшої площі, ніж у них була у будь-якому куточку країни, доплативши різницю у вартості. Понад 1,4 мільйона гривень становила доплата за надлишкові площі.

До моменту придбання нового житла, з міського бюджету Дрогобича було виділено 1 мільйон 363 тисячі гривень на покриття витрат на оренду тимчасового житла мешканцям аварійного будинку.


Також сім’ям загиблих та травмованих з обласного та міського бюджетів було надано матеріальну допомогу в розмірі 1 мільйон 667 тисяч гривень. Понад 2 мільйонів гривень для постраждалих дрогобичан надали й меценати з усієї України.

Після цієї трагедії було створено спеціальну комісію, яка займається моніторингом стану житлового фонду. Щодо будівлі аварійного будинку на Грушевського, то після завершення судових процесів та зняття арешту, її демонтували. Минулого року розпочали вивіз відходів, однак цього року продовжити роботи завадила економічна ситуація, пов’язана з війною.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», нещодавно у Львові в центрі міста завалився будинок. На щастя, всіх мешканців вдалося евакуювати до моменту трагедії. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ