Жовківський районний суд Львівської області закрив справу проти вчительки, котра під час перерви побила учня шостого класу.

Про це йдеться у рішенні суду.

Так, на судовому засіданні вчителька повідомила, що учень її словесно образив, через що вона не стримала емоцій та накинулась на хлопця. Як наслідок - суддя зробив педагогині зауваження та закрив справу. Крім того він зазначив, що правоохоронці повинні були скласти адміністративний протокол на батьків школяра, котрий грубіянив вчительці.

Нагадаємо, що подія сталась у селі Потелич Львівської області. Відео інциденту опублікували у мережі на ютуб-каналі VARTA1.

 На кадрах помітно, як вчителька б’є школяра рукою у голову, після цього вона вигукує: «Яке ти маєш право? »Ти дивися на нього".

 На Львівщині вчителька побила школяра: відео

Побиття учня на Львівщині: усі деталі скандалу

Одразу після публікації відео у Жовківській РДА повідомили про перевірку даного інциденту. Там додали, що конфлікт виник між заступницею директора із виховної роботи Потелицької ЗОШ І-ІІІ ступенів та 11-річним школярем. За даними чиновників, подія сталась під час перерви. Вчителька нібито «зірвалась» через те, що школяр грубо висловився у її бік.

На інцидент відреагували і у Національній поліції Львівської області. Там повідомили, що вони розслідували цю справу. Також відомо, що:

  • Правоохоронці ініціювали перевірку дій вчительки.
  • Поліція опитує вчителів. Також правоохоронці спілкуються із учнями, які стали свідками інциденту, у присутності психологів.
  • Нацполіція повідомила про подію у Департамент освіти та науки Львівської ОДА.
  • Також львівські правоохоронці додали, що батьки потерпілого школяра у поліцію із заявою не звертались.
  • Директорка Потелицької школи Світлана Ковальчук наголосила, що подія сталась ще 3 грудня. За її словами, у шкільному коридорі кілька учнів 6-А класу влаштували бійку. На це відреагувала вчителька, яка припинила конфлікт, проте школяр після цього грубо висловився про педагога. «Звичайно, це неправомірні дії вчителя. Ми з нею мали розмову, вона написала пояснювальну записку», - сказала Світлана Ковальчук.
  • Директорка Потелицької ЗОШ також додала, що батьки попросили покарати вчительку, проте «були не категоричними».

Що відомо про вчительку, яка на Львівщині побила школяра?

Вчителька коментувала інцидент телеканалу ZIK. Так, Надія Патлика пояснила, що вона зірвалась на школяра через те, що він у грубій формі сказав їй вийти із класу:

«Так, щоб я його била, калічила – такого не було. Я не кажу, що я є права у даній ситуації. Я десь, можливо, мала б проконтролювати свій емоційний стан. Але за 20 років роботи у школі це трапилося зі мною вперше», - сказала вчителька.

Мати хлопчика Олена Костецька пояснила, що син про інцидент розповів їй сам. Спочатку він скаржився на погане самопочуття, проте згодом все минуло.

Як повідомили у Львівській ОДА, після бесіди із чиновниками вчителька, котра побила школяра, звільнилась із роботи. Батьки хлопчика до поліції не звертались.

«Директору школи оголосили попередження. Зробити висновки повинен також шкільний психолог», - йдеться у повідомленні Львівської ОДА.

Додатково:

Новий закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)”  запровадив адміністративну відповідальність за подібне правопорушення.  Булінг, внаслідок якого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого, тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

ІА "Вголос": НОВИНИ