Кілька днів тому я у своєму дописі поставив під сумнів співмірність та адекватність жорстких карантинних заходів у співвідношенні до економічних наслідків в країні.

Трамп, Джонсон, Меркель, Макрон, Болсунару та Цзіньпін дослухались до моєї думки  їхня реакція незабарилась.

Трамп: ''Після Великодня (12 квітня) будь-які обмеження будуть зняті. Запрацює американська економіка. В іншому випадку нас чекає лавина розорень та самогубств. Наслідки, якої будуть страшнішими, ніж від короновірусу, якщо ми закриємо економіку. Reopen America - відкриймо заново Америку!''

Макрон: «Неможливо жити навіть в самоізоляції і лікувати людей, якщо ми не продовжимо економічну діяльність, яка просто дозволяє нам жити в цій країні. Вакцина від коронавірусу навряд чи з’явиться до кінця 2021 року, а залишатися без роботи до того часу – недоцільно.''

Меркель: »Карантин – не вихід із ситуації. Єдине, що зараз може зробити уряд – тягнути час, розтягуючи епідемію на кілька місяців, максимально наближаючись до моменту розробки та впровадження вакцини.''

Цзіньпін - Китай офіційно вирішив відмовитися від найбільш радикальних заходів карантину і визначити пріоритети економічного зростання в найближчі місяці.

Лондон. Навіть найрадикальніші заходи по соціальному дистанціюванню можуть забезпечити лише тимчасовий перепочинок від вірусу.

Болсунару у зверненні до нації: "Ми повинні повернутися до нормального життя. Кілька штатів і мерії повинні відмовитись від політики «випаленої землі».

Або самоізоляція, а це в перспективі і суїцид держави, і народу, а в нас доплюсовується ще й війна або сотні смертей найбільш уражених в найближчі місяці. Ні те, ні інше не сподобається людям. Саме такі виклики і повинні давати запит в суспільстві на державників-націоналістів при владі.

Хоча... це ж Україна тут живуть українці! Тут закони логіки та здорового глузду не працюють.

Одним словом беріть приклад з очільників світових лідерів-держав, читайте Міщенка.

ІА "Вголос": НОВИНИ