У середу, 7 липня, у Львові різко погіршиться погода. Вночі та вранці в місті буде туман та обмежена видимість (до 200-500 метрів), а вдень очікується гроза.

Відповідний прогноз оприлюднили у Львівському регіональному центрі з гідрометеорології., пише пресслужба Львівської міської ради.

Громадян закликали у жодному випадку не ходити під час грози під розлогими деревами, лініями електропередач та антенами, рекламними щитами. Сильні пориви вітру можуть їх пошкодити. У міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення також радять уникати води та відкритої місцевості. Вода – відмінний провідник струму.

Найкраще рішення – перечекати грозу в приміщення з громовідводом. Якщо ви потрапили у негоду в місті, то можна сховатися у під’їзді чи магазині. Перебувати біля високих дерев не можна, адже блискавка найчастіше влучає у найвищі з них – сосни, дуби та тополі. Не рекомендується й розмовляти по мобільному телефону під час грози, ґаджет краще вимкнути.

Нагадаємо, 25 червня у Львові лютував сильний буревій. Негода зробила для міста чимало збитків: через стихійне лихо підтопило вулиці та площі, попадало багато дерев. 30 червня місто знову накрило потужною зливою та градом.

Як писав «Вголос», затишшя після бурі. Після негоди небо над Львовом набуло дивовижних відтінків. Фото. Відео.

Згодом рятувальники розповіли, як боролись з наслідками стихії у Львові.

ІА "Вголос": НОВИНИ