Відповідне рішення ухвалили депутати на пленарному засіданні Львівської міської ради.

Під час сьогоднішнього засідання депутатський корпус підтримав створення книгарні з читацьким залом та мистецькими елементами на вул. Гнатюка, 20-22. Як відомо, донедавна в цьому комунальному приміщенні функціонували залізничні каси. Однак у квітні цього року «Укрзалізниця» вирішила звільнила об‘єкт. 

Фото: ДивисьІнфо

Нещодавно на сесії ЛМР депутати проголосували про створення за цією адресою мистецького простору. Адже вирішили використати це місце для потреб громади. Втім у мерії повинні були розробити інвестиційний проєкт та визначитись із концепцією і форматом такого мистецького простору.

Метою такого простору є популяризація україномовного продукту та створення можливостей для розвитку видавничої справи у Львові, а також розвиток культури міста.

Зауважимо, що будинок на  вул. Гнатюка, 20-22 споруджений 1911-го року за проєктом Фердинанда Касслера та Романа Фелінського з архітектурного бюро Міхала Уляма.

Це — яскравий зразок чиншової кам'яниці, модернова пластика якої поєднує архітектурні елементи зі скульптурним оздобленням Зиґмунта Курчинського. Сьогодні — житловий будинок, який є пам'яткою архітектури (Ох.№770-М). 

Читайте також: 

Фракція ВО «Свобода» у Львівській міськраді вимагає укріпити кордон з Білоруссю та запровадити мораторій на розміщення

ІА "Вголос": НОВИНИ