Причиною для такого жорстокого вчинку стало бажання юнака сфотографуватися у старому «Запорожці». 16-річний Роман із кількома друзями залізли в машину, яку вважали покинутою.

Однак, раптово на вулицю вискочив власник машини із перцевим балончиком. Чоловік кричав, що його грабують. І, за словами Романа Умеренкова, відразу пустив в хід гумовий кийок. Роман вилізти з автівки і захистити себе від ударів не міг, адже ходить на милицях. Хлопець три роки боровся з саркомою кістки, і йому ампутували ногу.

Матері хлопця, Світлані Умеренковій, вночі зателефонували з поліції і повідомили, що її син заліз у чужу машину. За словами жінки, у Романа від кийка були гематоми на тілі та голові.

Власником машини виявився наглядач однієї з харківських в'язниць. Поспілкуватися з ним журналістам не вдалося. Двері будинку чоловік нікому не відчиняє.

У державній кримінально-виконавчій службі свого співробітника характеризують цілком позитивно, тут він працює уже 20 років. Сусіди про власника «Запорожця» теж нічого поганого не кажуть.

Тим часом у поліцію надійшли дві заяви: одна – від власника «Запорожця», інша – від батьків побитого Романа. Підозру нападнику поки не оголошували. Чекають результатів експертизи знятих побоїв. Водночас, дії підлітків теж можуть кваліфікувати як дрібне хуліганство.

Мати побитого підлітка каже, що вдома сина покарали по-батьківськи, але хочуть домогтися покарання і для того, хто за дрібну витівку вчинив самосуд. Підозрюваного на час розслідування від роботи усувати не будуть. Службову перевірку проведуть лише у разі, якщо його провину доведуть.

«Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ