Про це пишуть vesti-ukr.com.

Як зазначено в повідомленні, 27-річна Анастасія з початком декретної відпустки потрапила на консультацію у медзаклад. «Спочатку Настя приїжджала на консультації, а в грудні, ближче до пологів, її поклали в допологову палату. Все було добре. У п’ятницю палатний лікар сказав їй: мовляв, готуйтеся, пологи вже скоро, через два-три дні. А стан малюка оцінили в 9,5 бала з 10. У суботу, 12 грудня, у неї з’явилися «передвісники» пологів, я почав звертатися до лікарів. Настя кілька разів зверталася до них, але реакції – нуль», – розповів чоловік Насті Сергій.

За його словами, тоді працювали тільки стажисти, і нікого з тих, хто спостерігав за її станом, не було. За весь день до Насті так і не підійшли.

Наступного дня Сергію подзвонили з пологового будинку, попросили терміново приїхати.

«Того дня Настя проходила черговий аналіз, і з’ясувалося, що в дитини не виявили серцебиття. Лікуючий лікар прийняв рішення терміново робити кесарів розтин. Але хлопчик, якому ми вже встигли придумати ім'я Кирило, народився без пульсу. Нам сказали в пологовому будинку, що в нього була гостра асфіксія (задуха). Я впевнений: якби на мою дружину вчасно звернули увагу, син, якого ми так усі чекали, був би живий», – сказав чоловік.

Він звернувся в районне відділення поліції, подав заяву проти лікарів. У поліції підтвердили, що за фактом смерті новонародженого відкрито кримінальне провадження за статтею 115 «Умисне вбивство».

У самому пологовому будинку свою провину заперечують. «Ця ситуація дуже неоднозначна, але я готовий обговорювати її тільки за письмової згоди пацієнтки», – розповів заступник головного лікаря Дмитро Говсєєв.

У департаменті охорони здоров'я Київської міської держадміністрації пообіцяли розібратися. «Ми зможемо прокоментувати ситуацію тільки після того, як буде повністю вивчено історію хвороби пацієнтки і будуть результати всіх експертиз», – заявили чиновники.

У Всеукраїнській раді захисту прав пацієнтів кажуть, що шанси виграти справу проти лікарів є. «Смерть новонародженого під час пологів у Києві – рідкість, але патологій, які немовлята отримали через невчасно надану допомогу мамі або помилку лікарів, дуже багато», –зазначають у раді.

ІА "Вголос": НОВИНИ