Про це зазначив директор з маркетингу ПАТ «Львівобленерго» Андрій Скрипник під час прес-конференції, передає кореспондент «Вголосу».

«Буду об’єктивним: якщо не чую правди і не знаю, що відбувається у Міністерстві палива та енергетики, то, наприклад, я готувався б до гіршого. Не хочу наганяти паніку, але на сьогодні ми не знаємо, що буде, коли вдарять перші морози, що буде з дефіцитом потужності в нашій національній енергетичній мережі», – відповів Андрій Скрипник.

За його словами, в область уже надійшов лист від міністерства, де вказано, що «враховуючи напружену ситуацію з поставками палива на теплові електростанції, питання дотримання електропередавальними організаціями встановлених Міненерго режимів електроспоживання особливо загострюється в осінньо-зимовий період».

«Наскільки ця ситуація є напруженою, наскільки в нас є дефіцит вугілля – я не знаю, – додав він. – З початком опалювального сезону складається не зовсім зрозуміла ситуація із забезпеченням наших генерувальних підприємств необхідними об’ємами вугілля, мазуту, газу. На жаль, ми не можемо сказати на сьогодні, що в енергетиці все добре і ми впевнено й щасливо переживемо цей опалювальний період. Ще невідомо, якою буде зима, по-друге, ми не знаємо, які на АЕС, ГЕС, ТЕС є резерви потужності, що могла б забезпечити той обсяг споживання, який потрібен для нормальних потреб».

Якщо буде сувора зима і температура мінус 20, то енергетики прогнозують, що можуть виникнути певні  проблеми. Якщо буде така зима, як торік, можливо, їх удасться уникнути.

У будь-якому разі вони закликають споживачів розумно використовувати електроенергію, зрозуміти, що всі ми є частиною єдиної енергетичної системи, тому не забувати вимикати світло, зважати на пікові години навантаження тощо.

Енергетики також не відкидають, що через економію газу взимку велике навантаження ляже на електричну систему.

ІА "Вголос": НОВИНИ