На Львівщині зафіксували ще один випадок укусу змії. Постраждав підліток.

Про це інформує пресслужба Департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА на сторінці в Facebook.

Гадюка вкусила в ліву руку 13-річного мешканця села Нижня Рожанка, що у Стрийському районі. О 16 годині 15 хвилин постраждалого ушпиталили в стані середньої важкості у Сколівську центральну районну лікарню.

У випадку укусу змії постраждалому необхідно якнайменше рухатися та зберігати спокій. Потрібно пити багато води, з місця укусу зняти одяг та обробити рану антисептиком. Якщо є змога дістати лід, то його можна обгорнути тканиною та прикласти до місця укусу.

Під час транспортування до лікарні уражену ділянку треба покласти на підвищення. Категорично заборонено висмоктувати отруту, адже тоді вона буде поширюватися ще швидше. Це дозволяється робити лише у тому випадку, якщо упродовж кількох годин отримати допомогу медиків неможливо.

Як писав «Вголос», через негоду на Львівщині немає світла майже у півсотні населених пунктів. На 29 липня синоптики прогнозують короткочасні дощі. 

Нагадаємо, 29 липня у Львові знову не буде світла. Вулиці міста знеструмлять для того, щоб провести планові ремонтні роботи. 

ІА "Вголос": НОВИНИ