В четвер, 23 червня, Личаківський райсуд Львова розгляне обвинувачення проти Віктора Медведчука у державній зраді та розграбуванні національних цінностей

Як повідомляє Вголос з посиланням на DW, куму Володимира Путіна загрожує до 15 років тюрми.

Личаківський райсуд Львова у четвер ввечері проведе підготовче засідання у кримінальній справі за обвинуваченням народного депутата Віктора Медведчука у державній зраді та розграбуванні національних цінностей на окупованих територіях. Йдеться про кримінальну справу, про завершення розслідування якої Офіс генерального прокурора оголосив в травні. За нею ж Віктора Медведчука вперше помістили під домашні арешт у травні 2021 року.

Самого Віктора Медведчука у Львів не привезуть - він перебуває під вартою у ізоляторі СБУ в Києві. У засіданні він братиме участь за допомогою відео-зв'язку з приміщень Київського апеляційного суду.

Нагадаємо, Медведчука підозрюють у скоєнні кількох злочинів: посягання на територіальну цілісність України, розкрадання природних ресурсів, передача таємної інформації російським спецслужбам, державна зрада та сприяння діяльності терористичної організації.

27 лютого 2022-го з'явилася інформація про те, що Медведчук залишив адресу, за якою він відбував домашній арешт.

12 квітня 2022 року президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Віктора Медведчука та опублікував його фото в наручниках та у військовій формі.

СБУ повідомила деталі затримання: Федеральна служба безпеки Росії намагалася вивезти Медведчука спочатку до Придністров’я, а потім до Москви. Контррозвідка СБУ прорахувала десятки версій, чітко визначила справжній маршрут і з'ясувала місце прибуття евакуаційної групи ФСБ. У результаті Медведчук був затриманий під час виїзду з Київської області.

ІА "Вголос": НОВИНИ