У Красноярському краї Росії в Норильску і на Таймирі через витік нафтопродуктів на ТЕЦ-3 «Норильсько-Таймирська енергетична компанія» запроваджено режим надзвичайної ситуації міжмуніципального рівня.

Про це повідомляє уряд Красноярського краю, передає ТАСС.

Аварія на ТЕЦ в Норильську сталася ще 29 травня. Під час інциденту розлилося щонайменше 20 тисяч тонн нафтопродуктів, які потрапили в ґрунт, водоймища, річку Далдикан і на проїжджу частину. Площа забруднення, за попередньою інформацією, становить близько ста тисяч квадратних метрів, тобто близько 10 гектарів.

Крім того, у місцевій прокуратурі кажуть, що через потрапляння палива на проїжджу частину під'їзної дороги до промисловому майданчику ТЕЦ-3 спалахнув легковий автомобіль. Пожежу вдалося загасити. Тривають роботи по ліквідації розливу нафтопродуктів.

За фактом забруднення ґрунту через неналежне зберігання палива порушено кримінальну справу. Попередньою причиною розливу називають, просідання фундаменту і відрив дна ємності з паливом на 30 тис літрів. Місцева влада оцінює збитки в десятки мільярдів російських рублів.

Збитки від інциденту могли бути меншими, якби місцева влада своєчасно проінформувала про витік.

Як повідомлялося, забруднення морського узбережжя поблизу Одеси після витоку дизельного палива з танкера Delfi було ліквідовано.

ІА "Вголос": НОВИНИ