У США почалася енергетична революція - нові потужності «чистої» енергії перевищили потужності традиційних джерел в чотири рази. Подібних результатів вдалося досягти завдяки різкому зростанню інвестицій у вітряні і сонячні проєкти. 

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на доповідь Міністерства енергетики США.

Президент США Джо Байден після свого обрання поставив мету домогтися до 2035 року нульових викидів в атмосферу. Для вирішення поставленого завдання глава держави зажадав значно збільшити потужність «зелених» джерел енергії. 

У звіті Міненерго США говориться, що за підсумками 2020 року 80 відсотків нових потужностей припали на поновлювані джерела енергії (ВДЕ): вітер (42 відсотки) і сонце (38 відсотків). Решта 20 відсотків зростання генерації склали газові джерела. Сукупна потужність нових «зелених» проєктів оцінюється в 17 гігават.

Міністр енергетики Дженніфер Гренхольм заявила, що рекордно велика кількість вітряних електростанцій вказує одночасно на розвиток цієї сфери та більшу доступність вітряної енергії в майбутньому.

В даний час домінуюче положення в енергетичному секторі займають традиційні джерела енергії. На природний газ припадає 43 відсотки генерації енергії, споживаної американськими домогосподарствами. На ядерну та вугільну енергії припадає по 20 відсотків, а вітроенергетика забезпечує 11 відсотків потреб населення.

Раніше повідомлялося, що Зеленський назвав російський газ найбруднішим у світі.

ІА "Вголос": НОВИНИ