Вранці 25 листопада на шахті «Листяжна» у місті Білово в Кемеровській області сталася пожежа, в якій загинули щонайменше 11 осіб, а доля десятків інших гірників невідома.

Про це інформує сайт «Медуза».

У Ростехнагляді сказали, що о 9 ранку отримали сигнал про задимлення та вибух на шахті. Джерело ТАРС в екстрених службах повідомило, що у вентиляційній шахті спалахнув вугільний пил, після чого дим по вентиляції поширився по всій шахті. «Вибуху не було, пошкоджень у шахті немає», — заявило джерело агентства. 

Загалом у шахті перебувало 285 осіб, 239 осіб вийшли на поверхню. Роботу шахти припинили.

Щонайменше 11 людей загинули, десятки постраждали. Інформацію про загибель 11 гірників підтвердив губернатор Кемеровської області Сергій Цивілєв (раніше про це повідомляли ЗМІ). Постраждали 60 людей, які отруїлися продуктами горіння, з них 38 людей госпіталізували.

Доля ще близько 40 людей невідома. Під землею, за словами глави Кузбасу Сергія Цивільєва, залишаються 46 людей, які, ймовірно, перебувають у дальньому штреку. 

Рятувальники МНС намагалися до них дістатися, але в адміністрації шахти повідомили, що всіх їх вивели на поверхню через загрозу вибуху газу. Пошуки гірників призупинили.

Слідчий комітет порушив кримінальну справу за статтею щодо порушення вимог промислової безпеки небезпечних виробничих об'єктів.

Раніше «Вголос» повідомив, що Росія атакує Україну, якщо та приєднається до НАТО. Щонайменше, таку позицію озвучив голова Ради з питань зовнішньої та оборонної політики Росії та радник Кремля Федір Лук'янов.

ІА "Вголос": НОВИНИ