Відсутність безсмертя у Володимира Путіна є проблемою для росіян, визнав митрополит Тихон (Шевкунов), якого вважають досить близькою до президента РФ людиною, його духівником та ймовірним кандидатом на патріарха в РПЦ.

Про це Тихон заявив «Daily Storm», повідомляє Портал-Credo.

За його словами, Путін «надихнув народ», при цьому історично склалося, що «немає нікого іншого, хто може зараз все утримати».

«Багато хто дивиться і каже: «А хто ще такий, хто може ось так само працювати на міжнародному рівні? Хто може ще всередині стримувати?»», — передав митрополит «голос народу», як він його собі уявляє.

На думку Тихона, Путіну важко знайти собі наступника, оскільки перед президентом стоїть завдання «врятувати та зберегти» Росію.

«Це людина зовсім іншого масштабу та рівня у багатьох відносинах, у тому числі й поінформованості, у тому числі й нескінченної відповідальності, яка на ньому лежить, яку, повірте мені, він дуже добре усвідомлює, більше, ніж ми навіть можемо собі уявити. Він людина справи, природно, не шукає жодної подяки, - продовжив Тихон. - За Путіна відбулося піднесення Росії на міжнародному рівні. І це сформувало людину".

Російську інтелігенцію діяч РПЦ звинуватив у пособництві руйнівним тенденціям, а суспільство – у підлітковому інфантилізмі та неготовності до «творчого діалогу» з державою. «Це нескінченні пліткарі, наклепники, заздрісники та руйнівники, ось це болото страшне», - сказав Шевкунов про людей, яких він назвав «чернью».

У ЗМІ Шевкунов згадується як духівник президента Росії Володимира Путіна та наближена до нього особа. У 2017 році телеканал «Дощ» розповідав, що владика Тихон товаришує з представниками російської бізнес-еліти та керівництвом ФСБ.

Раніше повідомлялося про те, що застосування ЗСУ турецького безпілотника Bayraktar у війні проти російсько-окупаційних військ стало шоком для Путіна.

ІА "Вголос": НОВИНИ