Представник Росії в Організації об'єднаних націй Василь Небензя назвав війну на Донбасі політичним конфліктом між Україною та РФ. Таким чином, він визнав, що війна на сході України - це не внутрішній конфлікт.

Про це повідомила у Facebook українська делегація в Тристоронній контактній групі з мирного урегулювання конфлікту на Донбасі.

Відомо, що російський дипломат зробив дану заяву під час акції, яку 3 грудня за київським часом провела Росія, під виглядом неформального засідання Радбезу ООН у форматі Аррія.

Українська делегація в ТКГ наголосила, що скандальна провокація, яку влаштувала Росія задля того, щоб спробувати легітимізувати бойовиків на міжнародному рівні.

Крім того, вони додали, що цей «захід» викликав серйозну стурбованість станом російської дипломатії.

Що відбувалося на "зустрічі

Відповідно до інформації української сторони, на участь у «заході» взяли проросійські бойовики та український політтехнолог Михайло Погребинський, який напевно мав представляти «українську сторону у діалозі з Донбасом».

Офіційний представник РФ в ООН Василь Небензя виконував роль «модератора дискусії».

Цікаво, що у рамках «переговорів» озвучили пропозицію провести на тимчасово окупованому Донбасі  «референдум щодо статусу цих територій з дотриманням всіх міжнародних вимог».

Крім того, російський дипломат наголосив, що нормандський саміт не має заміняти «Мінський формат».

Реакція України

Представники України в ТКГ зауважили, що наразі залишається загадкою, що саме мав на увазі Небензя, говорячи про «Мінський формат».

Можливо таким чином він натякав, що Росія більше не планує брати участь у зустрічах лідерів «нормандської четвірки».

Проте, найголовніше, що представник Росії в ООН чітко заявив, що на сході України вже 7-ий рік триває не внутрішній конфлікт, а політичний, сторонами якого є Україна та Росія.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ