- Як, як так зробити, щоб люди відповідально голосували на виборах? - Коли вже в нас з'явиться відповідальний виборець? Не раз доводиться відповідати на таке, здавалось б, просте питання.

Моя думка - вибори треба зробити відкритими. Кожен має задекларувати свій вибір відкрито. Чому б і ні? Відповідальні громадяни цього ніколи і не приховують. Це по перше. А по друге - заборонити виїзджати за кордон виборцям переможця перегонів. Чесно? Чесно. Проголосував па пріколу чи за гроші? І Твій кандидат Президент? Та нема питань - сидиш 5 років в Україні. А то так цікаво виходить, є громадянин, котрий за ідеї та принципи бореться, вмирає за них, а інший, як той скунс та тхір - газу тут напустить, купку покладе, а сам за кордон на чисте повітря. Ні, шановний, живеш тут, разом зі своїм переможцем, втілюєш його програму соціально-економічного розвитку. Разом з ним радієш успіхам, а якщо ж він розчарував, бугага, привіт вічно зачарованим і розчарованим українцям - виходиш на протести. Сам породив, сам і ''вбиваєш''. Класика.

Час до часу зустріну знайомих у Львові, почнемо розпитувати один одного за спільних, а тут бац, а половина ж на заробітках. Е ні, повертайся в лоно Неньки - обрав Порошенка, дав 95% за цей склад парламенту - балдій тут, а не в Португалії чи Італії.

Тепер за себе, щоб не бути голослівним, даю обітницю - здаю закордонний паспорт, стаю не виїзним хоч на 10 років після інавгурації Президента Руслан Кошулинський, і на 20 років після формування націоналістичної, свободівської більшості в Парламенті.

Готові?

ІА "Вголос": НОВИНИ