Заступники Львівського міського голови Андрія Садового відзвітуються перед депутатським корпусом. Як стало відомо «Вголосу», доповіді чиновників заслухають вже на найближчому засіданні ЛМР 16 вересня. Після цього депутати визнають роботу виконавчих органів задовільною або ж незадовільною.

Так, на вимогу депутатського корпусу чиновники звітуватимуть про стан розгляду протокольних доручень Львівської міської ради та про стан розгляду депутатських запитів і звернень за перше півріччя 2021 року.

Щодо цих питань доповідатимуть:

  • - перший заступник міського голови – заступник з економічного розвитку Андрій Москаленко;
  • заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач;
  • заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк;
  • начальник управління охорони здоров’я Леся Кобецька;
  • начальник управління архітектури та урбаністики Антон Коломєйцев;
  • - голова Личаківської районної адміністрації Оксана Пригода;
  • - голова Франківської районної адміністрації Орест Тимчишин.  

Крім того, доповісти про результати своєї роботи повинен заступник міського голови — бізнес-омбудсмен Львівської міської ради Сергій Кіраль.

Ухвали, які зобов‘язують чиновників відзвітувати про свою роботу, підготували та зареєстрували Секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак і голова фракції «Європейська солідарність» Петро Адамик.

«Чим далі, тим частіше працівники виконавчих органів дозволяють собі нехтувати посадовими обов‘язками або ж просто саботувати роботу. Важливі документи постійно губляться, а рішення депутатського корпусу — ігноруються. З огляду на це, ще у липні я зареєстрував дві ухвали, які вимагають звіту чиновників. Будемо розбиратися, адже такі речі є неприпустимими», — зазначив у коментарі «Вголосу» Маркіян Лопачак.

У коментарі для редакції Петро Адамик зауважив, що чиновники ЛМР систематично ігнорують звернення депутатів. На думку голови фракції «ЄС» це абсолютно неприпустимо, адже абсолютна більшість таких звернень - це реакція депутатів на питання їх виборців, якими власне є пересічні львів'яни. 

"Будь-який запит депутата – це як мінімум на основі звернень громадян. Люди звертаються, хочуть розв'язати якесь питання. Депутат ретранслює ці звернення до чиновників, які за це відповідають. Чи це комунальні підприємства, чи профільні управління ЛМР, чи районні адміністрації", - зауважив Адамик. 

Окремо лідер «Європейської Солідарності» в ЛМР наголосив на проблемі документів, які «губляться» в коридорах Ратуші. Нагадаємо, "Вголос" писав про один з таких випадків, коли документи щодо виділення земельних ділянок учасникам російсько-української війни просто не дійшли до сесії ЛМР. 


"Було таке, що починаємо  засідання, а немає ухвали. До середини засідання її знаходять. Напевне система працює некоректно, якщо в нас щось губиться. Чиновник має право внести свої зауваження та певний термін на те, аби розглянути документ. Та якщо замість цього він ховає документи в шухляду, то треба що б хтось прийшов, і попросив їх у нього", - говорить він. 

 

На сам кінець Петро Адамик наголосив, що депутатський корпус налаштований абсолютно конструктивно. За його словами, в депутатів ЛМР не має мети «насварити» чиновників, але зрозуміти, що саме заважає їм виконувати їх посадові обов'язки та вимоги Закону України. 

"Є чітко встановлений термін, аби відповісти на звернення депутата. Депутат має отримати відповідь, про це говорить Закон України. Ми не хочемо крайніх, хочемо що б все відбувалось згідно з чинним законодавством. Хочемо дізнатись в чиновників, що їм заважає. Можливо, бракує працівників, або треба ще додаткові премії виписати?", - підсумував Адамик. 

 


Нагадаємо, про питання захмарних премій для окремих чиновників ЛМР журналісти «Вголос» обговорили в ексклюзивному інтерв'ю з секретарем ЛМР Маркіяном Лопачаком. 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ