Президент Володимир Зеленський заявив, що не мав часу ознайомитися повністю з останньою статтею Володимира Путіна. Але він готовий надати господареві Кремля матеріали для ще однієї статті і обговорити з ним тези вже оприлюдненої.

Про це Володимир Зеленський сказав під час пресконференції в межах форуму «Україна 30. Гуманітарна політика».

«Приємно, що людина знає українську мову... Якщо президент Російської Федерації почав писати українською, значить ми все правильно робимо», - сказав Зеленський

Він додав, що у нього не було часу ознайомитися з усією статтею через щільний графік роботи, але ті частини, які він прочитав, викликали певне враження. «Я побачив там глибоку роботу. Дійсно, президент Російської Федерації витратив багато часу, тому що там архівної роботи дуже багато. Я можу тільки позаздрити, що президент такої великої держави може собі дозволити стільки часу витратити на такий об’єм, таку детальну роботу», - сказав глава Української держави.

Він зауважив, що зараз дуже багато часу витрачається на розмови про зустріч між президентами РФ та України. «Ми постійно говоримо про нашу зустріч — президентів України та РФ. Зараз не вистачає часу у президента Росії. Я просто не знаю, на що він витрачає час. І зараз я бачу результат. Але мені здається, що деякі речі і ті, про які він написав, ми могли б проговорити. Я б надав йому багато матеріалу, яким можна було б скористатися в іншій статті, майбутній», - додав Зеленський.

Стосовно тези від Російської Федерації, що українці і росіяни «братський народ», Зеленський зауважив: «Нас забувають, коли ми говоримо про перемогу над фашизмом, про Другу світову війну і скільки втрачено було життів українців. І згадують в інших випадках, що ми братський народ, Я скажу по-російськи: Это не по-братски, так поступать. Больше похоже на Каина и Авеля. Тому ми обов’язково проаналізуємо цю статтю, як тільки я знайду час».

Статтю під назвою "Про історичну єдність росіян та українців" Путіна опублікував офіційний сайт Кремля - російською та українською мовами.

У статті він вкотре намагається довести, що росіяни та українці - "один народ, єдине ціле", яке належить до "одного історичного і духовного простору".

Путін знову звинуватив ЄС та США у тому, що вони "планомірно і наполегливо" підштовхували Київ до того, "щоб згорнути економічну співпрацю з Росією".

ІА "Вголос": НОВИНИ