Нещодавно Володимир Зеленський зустрівся із представниками партії «Слуга народу». На зустрічі трапився конфлікт. Про це повідомляє Obozrevatel.

За інформацією ЗМІ, нардепи після зустрічі в будівлі КВЦ «Парковий» вийшли незадоволені. Народні обранці не мають доступу до Офісу президента.

Основне спілкування з командою Зеленського відбувається через заступника глави фракції у кожній із 15-ти груп, на які поділені «слуги народу» (в одній групі по 16-17 осіб).

Багато ж членів «Слуги» не є політичними важкоатлетами, тому додатково спілкуватися з ними президент не вважає за потрібне. Великою мірою цей аспект і не подобається молодим обранцям. Саме тому виникає ще один важливий фактор загальної напруги – недовіра. У кожного нардепа від «СН» перед зустріччю з президентом забрали мобільні телефони. Аналогічний підхід був і під час минулої великої наради 28 серпня", – вказується в матеріалі.

Варто зазначити, що не всі залишилися задоволеними результатом зустрічі з президентом. Претензій нібито було одразу декілька:

  1. Закритість із боку президента і його команди. Багато ініціатив та проєктів законів просто спускаються зверху. Якихось масштабних обговорень всередині політсили немає. Багато нардепів взагалі не в курсі, що вони ухвалюють. З журналістами же спілкується обмежена кількість спікерів;
  2. Тотальний контроль із боку правоохоронців. Всередині фракції навіть не приховують, що силовики негласно ведуть стеження за командою «Слуги народу».
  3. Найближчим часом Верховна Рада повністю посилить контроль за роботою нардепів. Першим сигналом у цій справі стало успішне голосування за зняття недоторканності. Далі за планом – відповідальність за кнопкодавство і прогули, законопроєкт про відкликання обранців зі стін парламенту за вихід із фракції.

ІА "Вголос": НОВИНИ