Про це кореспондентові «Вголосу» повідомила Валентина Москаленко, начальник управління економічного розвитку та стратегічного планування Львівської ОДА.

«Ми працюємо з цією картою вже 3 роки. Якщо подивитися на всі об’єкти, які залиті на карту впродовж 2016-2018 років, це буде понад 5 тисяч споруд, які були реконструйовані, збудовані, зремонтовані у Львівській області за рахунок багатьох джерел. Всі об’єкти представлені в 12 галузях: освіта, охорона здоров’я, дороги, благоустрій, спорт і т.д.», - зазначила Москаленко.

Також чиновниця розповіла, як перейти на потрібний сайт, та що там можна знайти:

«Карта будівельних робіт представлена на сайті ОДА на платформі openbudget. Це програмне забезпечення, яке надає можливість всім областям України заливати об’єкти інфраструктури, на яких проводиться ремонт, з додатковою різноманітною інформацією. Щоб отримати інформацію про об’єкт, потрібно перейти за посиланням. Перше, що ви знайдете – це опис про стану будівлі, її історію. Цікавим є те, що на такому сайті можна дізнатися усе про підрядника, замовника, побачити повну тендерну документацію. Крім того, є опція, яка дозволяє вивчити зв’язки замовника чи підрядника з іншими підприємствами. Цей сервіс об’єднує інформацію за місцем знаходження об’єкта. Також є антикорупційний монітор, інформація, якою опікується відповідна ГО, і яка розраховує формалізовані ознаки корупційної складової в кожному тендері».

Начальник управління зазначає, що створили цю платформу для того, аби люди мали можливість надсилати свої скарги, та повідомляти, яка споруда потребує належного ремонту.

«Кожен може описати, чому він вважає, що ремонт не якісний, додати фотоматеріали, залишити свої координати, і ця скарга автоматично дійде у відділ звернення громадян. Будь-хто може стати агентом позитивних змін, і департаменти, які цим займаються, будуть розглядати скарги, і якщо треба, залучати правоохоронні органи, щоб навести порядок», - каже Москаленко.

ІА "Вголос": НОВИНИ