Президент України повідомив про нові заходи в державної програми «єПідтримка». Відтак, коштом платників податків кожному вакцинованому бустерною дозою українцю мають виплатити 500 грн.

Про це Володимир Зеленський повідомив увечері 24 січня під час свого відеозвернення. Крім того, президент заявив про розширення програми «єПідтримка».

Відтепер отримати грошові виплати за вакцинацію зможуть не лише повнолітні, а також українці віком від 14 років. Понад те, підлітки зможуть крім звичайних опцій програми витрати кошти ще й на оплату освітніх курсів.

Нагадаємо коштами на картці «єПідтримка» можна оплатити витрати на кіно, книги, театри, культурні події, а також авіаперельоти та залізничні перевезення всередині України. 

Соціальна підтримка поважного віку

З поміж іншого, Володимир Зеленський окремо зауважив, що вакциновані українці віком старше 60 років зможуть витратити кошти програми «єПідтримка» на оплату комунальних послуг. 

Нагадаємо, що офіційно прийом заявок на програму «єПідтримка» в Україні оголосили в середині грудня. 8 грудня президент Зеленський підписав закон про внесення змін до державного бюджету, з якого виділили 8 мільярдів коштів платників податків в рамках програми «єПідтримка». 

Станом на 20 грудня вакциновані українці витратили 100 млн грн з карток «єПідтримка». Станом на 3 січня ця цифра досягла 638 млн грн. 

На витрату 1000 гривень є чотири місяці з моменту їх зарахування на картку.

Дотепер подати заявку можна через такі банки: Альфа-Банк, А-Банк, Укргазбанк, Monobank, Приватбанк на Ощадбанк. Як анонсували в Уряді, подати заявку на «єПідтримку», вакцинувавшись від Covid-19? можна буде до грудня 2022-го року. 

На витрату 1000 гривень є чотири місяці з моменту їх зарахування на картку.

Передбачається, що за ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концерт або купити квитки на внутрішні авіа- та залізничні рейси, а також придбати книжки. 



ІА "Вголос": НОВИНИ