Україна стала найбільш замінованою країною в світі, випередивши Афганістан та Сирію. Знадобиться 757 років, щоб очистити всі території від мін.

У результаті російського вторгнення Україна стала найбільш замінованою країною в світі, випередивши Афганістан та Сирію. 

Про це пише видання TIME.

З початком повномасштабного вторгнення, проблема мінного забруднення українських територій набула найважчого характеру. На звільнених територіях зафіксовано десятки випадків підриву цивільних на мінах. Схожі трагедії відбуваються й у регіонах, що прилягають до фронту.

Розміри забруднення територій України мінами та снарядами є найбільшими з часів Другої світової війни. Для розмінування українських територій із використанням звичайних методів і ресурсів знадобиться 757 років. За даними, наданими TIME Міністерством економіки України, станом на 1 листопада щонайменше 264 мирних жителя загинули від мін, а понад 830 були поранені чи калічені. Ці цифри не враховують територій, які все ще знаходяться під російською окупацією або де тривають важкі бої. Офіційні особи стверджують, що кількість жертв від детонації наземних мін може сягнути 9000 до 2030 року, якщо проблему не буде ефективно вирішено.

"Величезні мінні поля не тільки загальмували військовий контрнаступ України. Вони поставили під загрозу життя шість мільйонів мирних жителів і зробили непридатними частину найцінніших сільськогосподарських угідь країни, що вплинуло як на економіку України, так і на світове постачання продовольства", – йдеться у матеріалі. 

ІА "Вголос": НОВИНИ