Автомобілі ВАЗ ось уже понад півстоліття борознять українські дороги. Ні вихід нових моделей, ні розвиток ринку вживаних машин закордонного виробництва не впливають на популярність "Жигулів". І справа не лише у доступній вартості машин. Високий попит на них також обумовлений ремонтопридатністю, доступністю оригінальних запчастин та мінімальними вимогами щодо обслуговування.

Дивлячись на велику кількість пропозицій про продаж на сервісі OLX, які регулярно змінюють одна одну, ви зможете зробити висновок про популярність серії. Ми ж вирішили скласти рейтинг із шести наймасовіших моделей ВАЗ.

ТОП-6 популярних машин ВАЗ

До нашого списку потрапили:

 

  1. 2109 – якщо ви шукаєте ВАЗ 2109 Львівська область може запропонувати чимало «дев'яток» у хорошому стані за доступною ціною. Це справжня легенда 90-х, яка й сьогодні має чималий попит.
  2. 21099 – наступне покоління лінійки «Супутник» із зміненим дизайном. Такі авто відрізняє економічність, що робить їх чудовим варіантом для роботи або як перший автомобіль.
  3. 2121 – відома всім  «Нива» збирається й у наші дні. Вона ідеально підходить для наших доріг і може використовуватись у польових умовах. Перший вітчизняний повнопривідний позашляховик вдався на славу.
  4. 2106 – «шістка» вважається найкращим авто цього виробника за плавністю ходу. Вона дійсно легка в управлінні, тому її часто вибирають для отримання досвіду водія.
  5. 2107 – економічна витрата палива та хороша ремонтопридатність і сьогодні дозволяють «сімці» залишатися в топах продажів серед моделей ВАЗ.
  6. 2101 - обійти стороною «копійку» просто неможливо. Сьогодні вони є справжнім раритетом та гордістю власників, а з'явившись понад 50 років тому, автомобілі стали першою моделлю ВАЗ.

 

Трохи не дотягнули до нашого топу 2115 та 2108, але вони також мають чималий попит у автовласників.

 

Що можна сказати у висновку?

 

Хоча технічний прогрес рухається семимильними кроками, є машини, які можна буде зустріти на наших дорогах і через 10-15 років. До таких транспортних засобів, безперечно, варто відносити і моделі ВАЗ.

ІА "Вголос": НОВИНИ