Про це під час прес-конференції розповіли адвокати Надії Савченко Марк Фейгін та Микола Полозов, передає кореспондент «Вголосу».

«Усі, хто стежив за судовим процесом над Надією Савченко, зрозумів, що в Росії не існує ніякого чесного суду. Тому для нас було важливо поставити Кремль у такі умови, щоб Савченко не залишилася в Росії: ми робили ставку на політичний процес, а не на юридичні аспекти. Основною метою було показати всю абсурдність цього суду. Бо єдиний вплив на Кремль має світовий тиск», розповів Микола Полозов.

Адвокати Надії Савченко стверджують: вони усвідомлювали, що рішення суду буде не на їхню користь, але знали, що Надію Савченко повернуть в Україну.

«Ми були в курсі переговорів про звільнення Надії Савченко. Коли востаннє їздили в колонію до Надії, нам сказали, що в середу її звільнять, але через скептицизм я не думав, що Кремль так просто її відпустить. Було проведено спецоперацію. На мою думку, фінальні переговори зі звільнення Надії Савченко відбулися саме 24 травня під час розмови в «нормандському форматі». Це питання вирішували на найвищому рівні», зазначив Марк Фейгін.

«Я не думав, що Путін піде на помилування. Розумієте, у російському законодавстві, на відміну від українського, немає статті про помилування. Там цей процес складається з трьох етапів. А прохання родичів загиблих про помилування – це прецедент у російській історії», додав Фейгін.

Щодо інших українських ув’язнених у Росії, то адвокати Марк Фейгін та Микола Полозов зазначили, що цим людям тепер вони не можуть допомогти, оскільки суд уже виніс їм вирок.

Як писав «Вголос», в українських тюрмах є російські військові, яких можна було б обміняти на українських політв’язнів у Росії.

Нагадаємо, вчора, 25 травня, українська льотчиця Надія Савченко, яку російський суд засудив на 22 роки тюрми, повернулася в Україну.

ІА "Вголос": НОВИНИ