Російський агент використовував свій доступ до серверів державних установ. Тепер йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Служба безпеки України затримала агента ФСБ росії. Він працював під прикриттям співробітника Запорізької обласної адміністрації.

Про це повідомляє СБУ у своєму телеграм-каналі

 

Будучи головним спеціалістом відділу кібербезпеки ОВА. затриманий намагався отримати секретну інформацію про розташування Збройних Сил України та військові закупівлі в регіоні.

Щоб отримати ці відомості, російський агент використовував свій доступ до серверів державних установ. Слідство встановило, що ворожим інформатором був місцевий житель, інженер-радіотехнік за освітою.

У вересні цього року він самостійно запропонував свою «допомогу» окупантам у війні проти України, написавши про це в одному з російських чат-ботів, призначених для збору інформації про переміщення підрозділів Збройних Сил України у прифронтових регіонах.

Пізніше до нього звернувся кадровий співробітник федеральної служби безпеки і закликав його до співпраці. Зловмисник, виконуючи завдання російських спецслужб, приховано фотографував виробничі потужності заводу та військову техніку, яка там перебувала. Також він намагався виявити ремонтні бази та інші логістичні центри українських захисників на території обласного центру.

В даний момент слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру. Зловмисник перебуває під вартою та йому загрожує до 12 років ув'язнення.

ІА "Вголос": НОВИНИ