На пресмарафоні президент Зеленський заявив, що 1-2 грудня в країні планують організувати державний переворот. Проте, він так і не відбувся.

На своєму пресмарафоні президент України Володимир Зеленський зробив серйозну заяву: в країні 1-2 грудня планують організувати державний переворот.

Як він повідомив, в спецслужб є інформація та звукозаписи, де переговорюються певні українські та російські служби, заявляють, що «народ готовий і буде держпереворот».

Також він повідомив, що вони обговорювали участь олігарха Ріната Ахметова в організації повалення конституційного ладу в країні. При цьому президент сказав, що «не вірить у держперевороти».

Згодом, Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив, що 1 грудня готуються «підвози» людей до парламенту. Начебто, їх збирають у регіонах й везуть у Київ, до парламенту. Також, у нього є інформація, що усім, хто виявив бажання брати участь у «перевороті» будуть виплачувати по 1000 гривень.

Оскільки «перевороту» не було, то користувачі соцмереж глузують над заявою Зеленського й назвали її «абсурдом». З огляду на всі обставини, ситуація стала об'єктом для мемів.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ