Нацагентство із запобігання корупції розпочало перевірку способу життя начальника Департаменту кібербезпеки СБУ, бригадного генерала Іллі Вітюка, чия дружина під час війни купила квартиру за 20 мільйонів.

Про це пише «Слідство.Інфо»

За інформацією видання, підставою для такої перевірки стало розслідування «Слідство.Інфо», у якому редакція виявила, що родина Іллі Вітюка володіє нерухомістю, ринкова вартість якої щонайменше 25,5 млн грн.

«З метою встановлення відповідності рівня життя Вітюка І.А. з наявним у нього та членів його сім’ї майном та одержаними ними доходам Національне агентство (…) здійснює моніторинг способу життя зазначеного суб’єкта декларування», - йдеться в повідомленні.

Нагадаю, редакція Слідство․Інфо 4 квітня опублікувала матеріал про начальника департаменту кіберрозвідки СБУ Іллю Вітюка. Розслідувачі виявили, що дружина посадовця купила квартиру в елітному комплексі Києва. Вартість житла може становити понад 20 мільйонів гривень. Уже 6 квітня в агенції заявили, що під час підготовки до публікації на журналіста Євгенія Шульгата намагалися тиснути за допомогою працівників ТЦК. У Слідство․Інфо не виключають, що певні посадові особи хотіли використати повістку як помсту.

На кадрах, опублікованими медійниками, видно, як людина в цивільному близько 21:15 (1 квітня) дає вказівки особам у військовій формі задля вручення повістки саме журналісту. Ймовірно, людина в чорному костюмі – працівник кібердепартаменту СБУ Олексій Біленко.

ІА "Вголос": НОВИНИ