Опозиційний політик Олексій Навальний, який відбуває 30-добовий адміністративний арешт, в неділю, 28 липня, був госпіталізований з діагнозом «гостра алергічна реакція».

Як повідомила прес-секретар Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального Кіра Ярмиш у своєму Twitter, у нього спостерігався сильний набряк обличчя, почервоніння шкірних покривів.

За її словами, джерело алергічної реакції не визначене. Ярмиш також уточнила, що раніше у Навального не спостерігалась алергічна реакція. Співробітники спецприймальника, де знаходиться Навальний, викликали швидку допомогу, яка доставила політика в одну з московських лікарень. Навальний знаходиться в палаті під охороною співробітників поліції.

У той же час офтальмолог Анастасія Васильєва, яка відвідала Навального,  впевнена, що причина його хвороби – «результат ушкоджуючої дії невизначених хімічних речовин».

Про це Васильєва написала на своїй сторінці в Facebook.

Васильєва разом з колегою-терапевтом оглянули Навального через двері, адже лікарі лікарні імені Виноградова заборонили стороннім медикам надавати допомогу пацієнту. Вони виявили у опозиціонера виражений набряк і різку гіперемію верхніх і нижніх повік і області навколо очей, гнійні виділення з кон'юнктивної порожнини, папульозне висипання на шкірі шиї, спини, грудей, ліктях. «Клінічні скарги і симптоми відповідають гострому токсичному керато-кон'юнктивіту і дерматиту, та загальній інтоксикації (ураження шкірних покривів тіла)», – зазначає Васильєва.

Також лікар підкреслила, що такі симптоми могли проявитися при дії хімічних речовин. За її словами, через вплив речовини у Навального почалися проблеми з оком, «яке з великими труднощами вдалося врятувати».

Як відомо, 24 липня одного з лідерів російської опозиції Олексія Навального вчергове відправили під адміністративний арешт — на цей раз він отримав 30 діб за нібито заклики взяти участь у несанкціонованому мітингу.

ІА "Вголос": НОВИНИ