Тільки один банк готовий вести переговори про кредитування закупівлі апаратів штучної вентиляції легень лікарнею швидкої допомоги у Львові.

Така інформація прозвучала під час засідання депутатської комісії з фінансів та планування бюджету Львівської міської ради.

Так, лікарня швидкої допомоги звернулася до чотирьох банківських установ з проханням розглянути можливість кредитування закупівлі апаратів штучної вентиляції легень. Проте офіційну відповідь отримали тільки від однієї.

Тим єдиним банком, який готовий вести переговори про кредитування, є Укргазбанк.

Інші ж фінустанови обмежилися усними поясненнями. Так, Приватбанк повідомив, що не кредитує комунальні установи щодо медичного обладнання; «Ощадбанк» відмовився працювати зі збитковим підприємством; ще один банк просто не відреагував.

Проте невідомо, чи й Укргазбанк погодиться на умови, які виставляють депутати: на три роки та не більше ніж 10 відсотків річних. Наразі банк тільки виявив бажання розглянути питання кредитування.

Нагадаємо, депутати Львівської міської ради погодили кредит на суму 25 млн гривень для придбання 24 апаратів штучної вентиляції легень для лікарні швидкої допомоги у Львові.

Наразі постачальник готовий надати 12 апаратів ШВЛ до кінця цього року та ще стільки ж – у січні наступного.  

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», на Львівщині зросла кількість хворих на ковід. 

ІА "Вголос": НОВИНИ