Президент США Дональд Трамп вирішив помилувати ще 26 осіб. Він підписав відповідні укази.

Про це інформує пресслужба Білого дому. 

Зокрема, очільник Білого дому помилував колишнього очільника своєї виборчої кампанії Пола Манафорта, політичного соратника і радника Роджера Стоуна та Чарльза Кушнера, батька чоловіка його старшої доньки Іванки.

Варто зауважити, що Джаред Кушнер є не лише зятем Трампа, але і його радником. Нагадаємо, що справу проти Манафорта розпочали у рамках розслідування щодо втручання Російської Федерації у вибори президента США у 2016 році.

Крім того, ексочільника виборчої кампанії Трампа звинувачували у причетності до незаконної лобістської діяльності та спроби приховати доходи, отримані від політичного консультування української Партії регіонів, коли президентом України був Віктор Янукович.

Додамо, що Манафорта засудили до 7 років ув'язнення, проте навесні цього року колишнього соратника Трампа перевели під домашній арешт через COVID-19 та проблеми зі здоров'я.

У липні Дональд Трамп ухвалив рішення про пом'якшення вироку своєму давньому другу та політичному раднику Роджеру Стоуну, який був засуджений до трьох років і чотирьох місяців за брехню Конгресу та перешкоджання розслідуванню справи щодо змови із Російською Федерацією виборчої кампанії Трампа задля перемоги на виборах 2016 року.

Трамп зазначив, Стоун став жертвою «розіграшу Росії».

Цікаво, що рішення про пом'якшення вироку Стоуну було ухвалено всього за декілька днів до того, коли давній друг президента США мав з'явитися у в'язницю для відбування терміну.

Щодо Чарльза Кушнера, то він мав відбути у в'язниці ще два роки, після того, як у 2006 році визнав провину за 18 пунктами звинуваченнями в ухилянні від сплати податків, фальсифікації свідчень і внесенні незаконних пожертв на кампанію

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ