Під час телефонної розмови у вівторок президент США Джо Байден не пішов на поступки Володимиру Путіну щодо гарантій не дозволити Україні вступити до НАТО.

Про це заявив радник США з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу за підсумками переговорів Путіна та Байдена.

Так, на брифінгу журналісти поцікавилися, чи просив Путін від Байдена взяти на себе зобов’язання не дозволяти Україні вступати в НАТО, і чи президент Байден пішов на будь-які поступки щодо цього.

Салліван у відповідь зазначив, що не коментуватиме заяви російської сторони під час переговорів.

“Але я скажу вам ясно і прямо, що він (Байден — ред.) не давав таких зобов’язань чи поступок. Він підтримує ідею про те, що країни повинні мати можливість вільно обирати, куди їм вступати”, — додав він.

Напередодні відбулася онлайн-зустріч президентів Росії та США. Основною темою переговорів була Україна та російське нарощування біля її кордонів.

Під час переговорів Путін заявив, що “Росія серйозно зацікавлена ​​в отриманні надійних, юридично зафіксованих гарантій, що виключають розширення НАТО у східному напрямку та розміщення у суміжних з Росією державах ударних наступальних систем озброєнь”, повідомили у Кремлі.

Як повідомляв «Вголос», американський президент пригрозив Путіну рішучими економічними та іншими заходами в разі вторгнення Росії в Україну.

ІА "Вголос": НОВИНИ