Очільник Сполучених Штатів Америки Джо Байден у телефонному режимі поспілкувався із європейськими лідерами.

Посадовці обговорили ситуацію на українському кордоні та нарощування військ Росії.

Про розмову повідомили в пресслужбі Білого дому.

Байден говорив із італійським прем’єром Маріо Драгі, прем’єром Великобританії Борисом Джонсоном, очільницею Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Також у телефонному режимі він обговорив питання щодо РФ та України із президентом Польщі Анджеєм Дудою, главою Євроради Шарлем Мішелем; секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, президентом Франції Еммануелем Макроном та німецьким канцлером Олафом Шольцем.

У Білому домі зазначили, що європейські лідери виступили за дипломатичне врегулювання напруженості. Також вони розглянули контакти з країною-агресоркою в різних формах.

Сторони обговорили подальші кроки для стримування агресії Росії проти України та зміцнення безпеки та східному фланзі Північноатлантичного альянсу. Якщо РФ здійснить напад, то зазнає серйозних економічних витрат та інших масштабних наслідків.

Як писав «Вголос», через безпекову ситуацію навколо України панікувати не потрібно. Зараз для цього немає жодних приводів. Секретар РНБО Олексій Данілов закликав українців зберігати спокій.

ІА "Вголос": НОВИНИ