Президент Володимир Зеленський заявив, що вулиці в Україні можна називати іменами видатних сучасників, зокрема чинних спортсменів, а не на честь Степана Бандери чи Тараса Шевченка.

Про це глава держави заявив під час пресмарафону.

Зеленський помилково назвав лідера ОУН (б) «Бендерою».

«Я впевнений, що пан Бендера був би в шоці, чи пан Шевченко Тарас Григорович, були б у шоці, яка кількість вулиць названа їхніми іменами”, – сказав Зеленський.

Він наголосив, що в нас дуже багато героїв України, тому кожну вулицю треба називати різними героями.

Зеленський зазначив, що перейменування вулиць – це справа місцевих рад, і варто називати вулиці на честь героїв сучасності – таких, як футболіст Андрій Шевченко, боксери брати Клички й Олександр Усик, легкоатлет, президент НОК Сергій Бубка тощо.

Крім спортсменів, Зеленський згадав про героїв-чорнобильців та автора всесвітньо відомої мелодії »Щедрик” (Микола Леонтович).

Він додав, що «герой – кожна людина, яка зробила цю країну незалежною, яка зробила цю країну відомою, завдяки якій її знають туристи».

Крім того, віж журналістів прозвучало питання ставлення Зеленського до політики історичної пам’яті в Україні і про те, хто стане головою Українського інституту національної пам’яті після відставки Володимира В’ятровича.

На це він відповів, що не хоче коментувати Володимира В’ятровича і запевнив, що новим головою буде спільна кандидатура його команди.

Нагадаємо, що опівночі завершився президентський пресмарафон. Таким чином, Зеленський встановив світовий рекорд, про що під час марафону повідомив представник Національного реєстру рекордів.

ІА "Вголос": НОВИНИ